Go to footer

Skoči na vsebino

e-book reader

Vse,kar bi radi delili s širnim obcinstvom tega foruma (povezano z literaturo ali pa tudi ne)

Moderator: vijolica

e-book reader

OdgovorNapisal/-a ninica » To mar 06, 2007 1:43 pm

Pozdrav vsem,

zanima me, če še koga mika nakup elektronskega e-book readerja. Vem, da se knjigo v papirnati obliki pač ne da nadomestiti ampak je zadeva precej praktična za počitnice v hribih na primer.

V tujini imajo kar precej modelov readerjev, ki se razlikujejo po velikosti ekrana, resoluciji in predvsem ceni, pri nas pa so vsepovsod samo čudno gledali ko sem spraševala za to napravco. :?

Predvsem me zanimajo mnenja tistih, ki že imate kaj podobnega in bi radi opozorili na kakšno pomembno prednost/pomanjkljivost vašega readerja.

Hvala za odgovore

Lp, N
ninica

Re: e-book reader

OdgovorNapisal/-a Matt » So dec 19, 2009 5:16 pm

Ninica, tole je dobra tema. Tudi mene zanima, če ima kdo izkušnje z elektronskimi bralniki? Zdaj je precej popularen Amazonov Kindle. Ga morda ima kdo?
Glede na to, da tudi knjižnice čedalje pogosteje postavljajo svoje knjige v elektronsko obliko in da je na internetu cel kup dobrih člankov v .pdf formatu, bi takšen bralnik znal biti zelo koristen.
Uporabniški avatar
Matt

OdgovorNapisal/-a vijolica » Ne dec 20, 2009 9:25 am

tukaj je pa en dober, čeprav precej tehničen članek na to temo: http://www.economist.com/sciencetechnol ... d=15048695

sicer ne, nimam nobene od teh zadev, ampak po moje je samo vprašanje časa, kdaj si ne bomo niti več postavljali vprašanja "e-book da ali ne" :) te stvari enostavno bodo, tako kot je danes internet, čeprav ga pred 15 leti ni bilo ... zdaj pa ga redno uporablja več kot polovica ljudi, vsaj v Sloveniji.

lp
Uporabniški avatar
vijolica

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Matt » Ne dec 20, 2009 3:06 pm

@Vijolica: Hvala za link, sem prebral. Zanimiv članek.

Ja, "e readerji" so zagotovo prihodnost (in počasi tudi sedanjost). Ne bi si upal trditi, da bodo izrinili klasične knjige, a del trga bodo gotovo prevzeli. Res bi bilo fino, če bi kdo, ki je kakšno od teh zadev preizkusil, podal svojo izkušnjo.
Uporabniški avatar
Matt

OdgovorNapisal/-a vijolica » Sr jan 27, 2010 7:06 pm

Matt, mogoče si ga greš pa lahko izposodit v bežigrajsko knjižnico:

http://www.delo.si/clanek/97947

:)
Uporabniški avatar
vijolica

Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Matt » Če jan 28, 2010 11:24 pm

Ja, tudi med siolovimi novičkami je pisalo, da Knjižnica Otona Župančiča po novem posoja elektronske čitalce. Baje jih imajo pet. Ni vrag, enega si bom že izboril in povedal kakšen je vtis.
Uporabniški avatar
Matt

OdgovorNapisal/-a Viktor Sanchez » To jul 20, 2010 8:55 pm

No ;) si si ga izboril? :)
Viktor Sanchez

OdgovorNapisal/-a Matt » Sr jul 21, 2010 2:28 pm

Ne še, ampak dobro, da si me opomnil:)
Uporabniški avatar
Matt

Vrni se na Seznam forumov